Sofia hedman Psykolog Nykarleby blogg
Picture of Sofia Hedman

Sofia Hedman

Legitimerad psykolog, arbetshandledare och mental coach

Sofia Bloggar

Jag har alltid fascinerats av människan. Vad är det som formar oss till de personer vi är? Varför gör vi de val i livet vi gör? Varför mår en del människor så dåligt medan andra tycks ha en förmåga att resa sig om och om igen trots motgångar?

I mitt arbete som skolpsykolog möter jag dagligen barn och unga som kämpar med olika typer av livsfrågor. Det kan handla om akuta kriser av något slag men det kan också handla om frågor kring vem man är och vem man skall bli. Allt fler barn och unga kämpar idag med känslor av nedstämdhet eller ångest. Och varje gång jag sitter där med barnet eller den unga i samtalsrummet blir jag lika fascinerad över människans enorma kraft att hantera utmaningar och söka vägar framåt. Att få gå bredvid den unga människan och se hur hen hittar sin väg, sin styrka, sin förmåga att utvecklas, är en stor ära för mig. Den människa är modig som söker hjälp i god tid!

I ”Sofia bloggar” kommer jag att lyfta fram frågor som berör vår psykiska hälsa och vårt välmående och belysa det med forskningsresultat och intressanta fakta som jag stöter på i mitt arbete. Tycker du att det här låter intressant så är du välkommen med på resan.